Mer om "Vindens Väg"
Tillbaka till föregående sida

BAKSIDETEXT till Vindens väg
 

Det här är en bok om Vindens väg i mitt liv – om hur min längtan efter mänsklig och gudomlig passion både har sårat och väckt mig. Det är en berättelse om vägen till ett djupt helande av ande och kropp, maskulint och feminint, andliga och sexuella sår.

 Det är också en berättelse om hur mitt sökande förde mig genom nyandlighetens sfär till kyrkokristendomen och djupt in i den kristna, erosladdade mystiken. Den tog mig därifrån med till ökenfädernas och ökenmödrarnas visdom och till deras vidsträckta landskap där jag återfann Maria Magdalenas evangelium. Vinden vände och återförenade mig, genom henne, med den feminina andlighet som har gestaltats i alla tider och kulturer. Bland kvinnorna, gudinnorna och prästinnorna från alla traditioner fann jag djup läkedom för det kvinnliga och upprättelse för min feminina andlighet. Till sist fördes jag tillbaka till det ”Jag Är”, vars namnlösa intelligens uppfyller hela kosmos i en harmonisk balans och i förening mellan det maskulina och feminina.

Vindens väg förvandlade min syn på både det mänskliga och gudomliga.

Hannah Carin har gett ut ett antal böcker inom området själavård och kristen mystik. Den här boken är hennes första som helt bygger på hennes personliga vandring i det själsliga landskapet. Det är en intensiv, appellerande berättelse med en mycket närvarande ton, där författaren styckevis stannar upp och delar med sig av de insikter som vandringen fört med sig.

2011 

 
 
 
 

Jag var frikänd från början av Livet Självt -
jag visste det bara inte.